Dozvoljeno korištenje resursa

UVOD

Za bilo koju web stranicu smještenu na našim dijeljenim serverima koja troši veću količinu serverskih resursa (CPU, memorija, mrežni resursi, prostor) biti će data mogućnost plaćnja nadogradnje na vps ili dedicated server. Preopterećenje i zloupotreba sistemskih resursa je ozbiljan problem i Studio4web hosting to ne može tolerirati. Računi na dijeljenim serverima moraju dijeliti resurse sa drugim korisnicima servera, tako da moramo ograničiti količinu CPU i memorijskih resursa koju može trošiti jedan hosting račun.

U svoj pravednosti, ne možemo dopustiti da jedan ili dvoje klijenata koriste sve raspoložive resurse na dijeljenom serveru i da zbog toga svi ostali klijenti pate. Prekomjerno korištenje CPU-a i memorijskih resursa od strane jednog ili više klijenta uzrokuje sporost servera u svim područjima: MySQL, e-mail, HTTP, FTP i još mnogo toga. Ukoliko dođe do prekomjernog korištenja CPU-a i memorije od strane nekoliko klijenata, sve stranice koje su smještene na serveru vraćat će greške i neće biti dostupne niti na bilo koji način.

Kod korištenja shared hosting paketa podrazumijeva se fer korištenje resursa servera. Što znači ukoliko je paketom definirano neograničeno korištenje prometa, prostora ili nekog drugog resursa, očekujemo da se poštuje načelo pravednosti i da se prekomjernim korištenjem resursa ne dovodi u pitanje stabilnost servera te dostupnost resursa za ostale korisnike istog web servera.

Formula za izračun fer korištenja prometa kod shared hosting računa vrlo je jednostavna i glasi:


Na 100MB prostora na disku mjesečno odlazi do 1GB prometaU primjerima:

 1. Ukoliko na hosting računu imate zauzeto 500MB prostora, fer korištenje prometa tijekom jednog mjeseca je do 5GB
 2. Ukoliko na hosting računu imate zauzeto 10.000MB prostora, fer korištenje prometa tijekom jednog mjeseca je do 100GB
 3. Ukoliko na hosting računu imate zauzeto 20.000MB prostora, fer korištenje prometa tijekom jednog mjeseca je do 200GB

Formula za izračun fer korištenja prostora kod shared hosting računa vrlo je jednostavna i glasi:


Na 1GB prostora na disku mjesečno odlazi najmanje 1GB prometaU primjerima:

 1. Ukoliko na hosting računu imate zauzeto 5GB prostora, a tijekom jednog mjeseca nije potrošeno više od 5GB prometa smatrat ćemo da uslugu koristite za arhiviranje sadržaja što je protivno korištenju hosting usluge, te podliježe sankcijama.
 2. Ukoliko na hosting računu imate zauzeto 10GB prostora, a tijekom jednog mjeseca nije potrošeno više od 10GB prometa smatrat ćemo da uslugu koristite za arhiviranje sadržaja što je protivno korištenju hosting usluge, te podliježe sankcijama.
 3. Ukoliko na hosting računu imate zauzeto 20GB prostora, a tijekom jednog mjeseca nije potrošeno više od 20GB prometa smatrat ćemo da uslugu koristite za arhiviranje sadržaja što je protivno korištenju hosting usluge, te podliježe sankcijama.

U slučaju kada je na hosting računu zauzeto znatno više prostora u odnosu na potrošeni promet tijekom jednog mjeseca, primjenjuje se članak 2. prihvatljivog načina uporabe web hosting usluge.

 


RESURSNI LIMITI

Shared i reseller hosting paketi (vrijedi za sve pakete osim paketa “Atom”, “Atom-SSD” i “Space”, “Galaxy” i “Galaxy-SSD”):

 • Ukupan limit potrošnje memorije ograničen je na 1GB po pojedinom hosting računu
 • Zauzeće CPU resursa ograničeno je na 10% do 15% po pojedinom hosting računu (ovisno o paketu)
 • Broj istovremeno pokrenutih procesa ograničen je na 15 (php, ror, perl, cgi skripte, kao i cron job, ftp te ssh prijave)
 • Apache konekcije ne smiju prekoračiti više od 30 istovremenih konekcija sa jedne IP adrese, polusatna blokada IP adrese je nakon više od 100 istovremenih konekcija
 • Dozvoljeno je maksimalno 15 istovremenih MySQL korisničkih konekcija
 • Dozvoljeno je slanje do maksimalno 250 e-mail poruka na sat po pojedinom hosting računu
 • Dozvoljeno je spremanje do maksimalno 5GB poruka u inboxu email adrese (ukoliko raspoloživ prostor hosting računa to dozvoljava)
 • Maksimalno korištenje I/O resursa diska ograničeno je na 1024 do 2048 KB/s (ovisno o paketu)
 • Maksimalno spremanje do 100.000 datoteka (ukoliko u specifikaciji paketa nije navedeno drugačije)
 • Backup podataka do 20GB, hosting račun sa većom potrošnjom prostora isključuje se iz backup sustava
 • Preporučeno je pokretanje Cronjob skripti u intervalima od najmanje 10 minuta, najkraći dozvoljeni interval je 5 minuta.

Shared hosting paketi “Atom”, “Atom-SSD”, “Space”, “Galaxy” i “Galaxy-SSD”:

 • Ukupan limit potrošnje memorije ograničen je na 1GB po pojedinom hosting računu
 • Zauzeće CPU resursa ograničeno je na 5% po pojedinom hosting računu
 • Broj istovremeno pokrenutih procesa ograničen je na 10 (php, ror, perl, cgi skripte, kao i cron job, ftp te ssh prijave)
 • Apache konekcije ne smiju prekoračiti više od 30 istovremenih konekcija sa jedne IP adrese, polusatna blokada IP adrese je nakon više od 100 istovremenih konekcija
 • Dozvoljeno je maksimalno 15 istovremenih MySQL korisničkih konekcija
 • Dozvoljeno je slanje do maksimalno 250 e-mail poruka na sat po pojedinom hosting računu.
 • Dozvoljeno je spremanje do maksimalno 5GB poruka u inboxu email adrese (ukoliko raspoloživ prostor hosting računa to dozvoljava)
 • Maksimalno korištenje I/O resursa diska ograničeno je na 512 KB/s
 • Maksimalno spremanje do 50.000 datoteka kod Atom i Atom-SSD paketa i do 100.000 datoteka kod Space, Galaxy i Galaxy-SSD paketa.
 • Backup podataka do 20GB, hosting račun sa većom potrošnjom prostora isključuje se iz backup sustava
 • Preporučeno je pokretanje Cronjob skripti u intervalima od 15 ili više minuta, najkraći dozvoljeni interval je 15 minuta.

U slučaju prekoračenja bilo kojeg od navedenih limita zadržavamo pravo trenutnog suspendiranja problematičnog računa bez prethodnog slanja obavijesti.

Postoje posebna pravila u slučaju da otkrijemo prekoračenje nekog od gore navednih limita. Postoje različite kombinacije korištenja hosting usluge koje mogu stvarati probleme i druge posebne slučajeve. Ukoliko u bilo kojemu trenutku dijeljeni server postane nestabilan i utvrdi se da je uzrok tome neki od instaliranih hosting računa, zadržavamo pravo da suspendiramo problematičan hosting račun kako bi osigurali neometanu dostupnost servera i normalizirali rad servera. Ukoliko je korištenje serverskih resursa u rastućem trendu, preporučamo ulaganje u VPS ili dedicated server tako da web stranica može normalno rasti bez ikakvih ograničenja i zastoja u radu zbog limitiranih resursa shared servera.


UVJETI KORIŠTENJA MAIL SERVISA I NJEGOVI LIMITI NA SHARED I RESELLER HOSTING PAKETIMA

Dozvoljeno je slanje najviše 250 poruka unutar jednog sata sa jednog hosting računa, tj. najviše 1.000 poruka unutar jednog dana. Ograničenje vrijedi za sve načine slanja mailova osim automatiziranog koje nije dozvoljeno uopće. U slučaju prekoračenja, svi poslani mailovi preko limita vratit će se natrag na adresu sa koje su poslani.

Dozvoljeno je najviše 60 spajanja na POP3 mail servis unutar jednog punog sata. U slučaju prekoračenja pristup POP3 mail servisu biti će vam onemogućen do kraja punog sata. Kako bi izbjegli ovakve situacije, isključite automatsko slanje/primanje mailova ili ga podesite na veći vremenski interval, npr. provjera inboxa svakih 5-10 minuta.

Dozvoljeno je najviše 20 istovremenih IMAP konekcija na mail servis.

Masovno automatizirano slanje poruka NIJE dozvoljeno!!!

Ukoliko imate potrebu za slanjem veće količine email poruka one moraju biti poslane u skladu s točkama članaka 107. Zakona o elektroničkim komunikacijima te isključivo korištenjem VPS servera, dedicated web servera ili nekog od specijaliziranih online newsletter servisa.

Maksimalna veličina pojedine poruke koja se može poslati i primiti iznosi 50MB.

Studio4web zadržava pravo trenutnog isključenja email adrese, hosting usluge i/ili blokiranja vaše IP adrese u slučaju kršenja bilo kojeg od ovih uvjeta!


SUSPENDIRANJE HOSTING RAČUNA

U slučaju da su vaše web stranice suspendirane zbog prekoračenja navedenih limita (prekoračenje koje ne može biti riješeno isključivanjem, uklanjanjem, mijenjanjem skripte i sl.) i ne želite nadograditi hosting račun na vps ili dedicated server, ponovno ćemo aktivirati hosting računu unutar roka od 24 do 48 sati. Ovo je potrebno kako bi se osiguralo smanjenje prometa po CPU i memorijski zahtjevnoj stranici kako bi se izbjegle daljnje štete i problemi. U tom slučaju osigurat ćemo vam pristup backup podacima vašeg hosting računa ili ćete moći pristupiti cPanel/FTP-u u određenom vremenskom periodu. U slučaju bilo kakvih pitanja o našoj politici odgovorit ćemo vam ukoliko nam pošaljete poruku na adresu abuse službe: abuse@studio4web.com.

POVEŽITE SE S NAMA PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA

KORISNIČKE STRANICE

Email adresa:

Lozinka:

KLIJENTI O NAMA

 • Marijan PericaImo-Consalt Rijeka

  Već godinama koristim usluge Studio4web-a. Zasigurno najbolja korisnička podrška koja se može dobiti kod nas. Preporučujem svima, sve pohvale... Miron svaka čast ... moje poštovanje !!!

 • Alida MezićKlaracomm d.o.o.

  Jako sam zadovoljna sa uvijek brzim i konkretnim odgovorima, uvijek 100 postotnim rješenjem problema. Vrlo ugodna suradnja, preporučam svakome tko želi/treba sigurno parkirane stranice.

 • Dražen PaunPAUN d.o.o.

  Definitivno najbolja usluga što se tiče web hostinga, registracija domena, brzih i korisnih odgovora na upite i zahtjeve. Toplo preporučam svima.

 • Antonio VukorepaKontrol biro d.o.o.

  Vrlo sam zadovoljan kompletnom uslugom, pogotovo kvalitetnom korisničkom podrškom.Na sve moje upite odgovorili ste u roku pola sata i riješili sva pitanja i probleme.

 • Marijan RelkovićPlanet Računala

  Iznimno profesionalna i kvalitetna usluga. Vrlo brzo riješavanje problema. Daleko najozbiljniji i najpouzdaniji.

 • Ivan SušanjIvan Sušanj

  Izvrsna usluga i odlična korisnička služba.

 • Ivona MačekIvona Maček

  Profesionalnost, brzina kod odgovora na upit i sve najbolje

 • Davor NujicTRIVIUS d.o.o.

  Najbolji web hosting koji se može pronaći u regiji. Osobno sam ga preporučio svim svojim kolegama i poslovnim partnerima koji me pitaju gdje smjestiti svoju web stranicu. Brzinu supporta koju pružaju kolege iz Studia4Web može biti uzor svim drugim hosting providerima iz cijeloga svijeta, jednom riječju FASCINANTNO ;) Topla preporuka svima koji traže brz, kvalitetan, pouzdan i cijenovno JEFTIN webhosting!!!

 • Ivo KljajićKim - obrt

  Već nekoliko godina sam korisnik i zaista sam prezadovoljan. Korisnička podrška izuzetno brzo i korektno obavlja svoj posao i čitajući ostale komentare složio bih se s jednim korisnikom u mišljenju: "Zaista jedna poštena i odgovorna tvrtka u ovoj banani od države".

 • Darko HlušičkaHD televizija

  Mnogi danas nose atraktivna imena svojih kompanija i hvale se da su profesionalci, no ja znam samo za jednog pravog: Studio4web. Hosting koji sam slučajno primijetio na jednoj stranici prije mnogo godina nisam niti jednom do sada pomislio promijeniti već sasvim suprotno - otvaram nove domene i hosting račune za sebe i klijente isključivo ovdje i niti na kraj pameti mi nije promijeniti ovako dobar hosting.

 • Sve što sam tražio sam i dobio. Bez ikakvih problema ili predugačkih čekanja. Korisnička podrška na visokoj razini. Reagira brzo i pruža informacije koje korisnik i očekuje dobiti.

 • Vladan PavkovićUdruga Sjedi 5

  Zahvaljujem na visokom angažmanu koji se vidi u odnosu prema nama i našim potrebama. Potpuno smo mirni i zadovoljni kod vas. Sjedi5.hr

 • Tomislav Ermanwww.zminj24.com

  Uptime odličan! Korisnička podrška brza,uljudna,profesionalna i ekspertna! Za svaku pohvalu!

 • Bernardo KlarićUdruga TOPNET Topusko

  Nemam primjedbi, a sviđa mi se ažurnost u odgovorima na probleme ili nedoumice.

 • Gligo TomanovićGligo Tomanović

  Dugogodišnji sam korisnik usluga Studio4web-a i prilično sam zadovoljan. Radujem se nastavku uspješne saradnje.

 • O suradnji sa Studio4web koja već traje 5 godina mogu samo reći sve najbolje izuzetna susretljivost brzina i profesionalnost, u svakom slučaju topla preporuka.

 • Hi, I love the Reward Points addon. Thanks for your great support and addons!

 • Hrvoje BušićMale stvari d.o.o.

  Fantastična, brza i kvalitetna usluga bez čekanja. Izuzetno ljubazan odnos i visoka razina ophođenja ne samo prilikom kupnje već i prilikom rješavanja problema. Čisto zadovoljstvo!

 • Ivan MišićIvan Mišić

  Do sada najbolji hosting (ništa ne brane niti ograničavaju, svaki upit je riješen gotovo isti dan na zadovoljstvo mene kao korisnika). Preporučam svakome tko želi kvalitetan, ali povoljan hosting :)

 • Antonio BaškovićToni Informatika LTD

  Brza, pouzdana i kvalitetna tehnička podrška. Brza aktivacija svih usluga, same pohvale!

 • Dean Hudoletnjakwww.boss-game.com

  Jednostavno najbolji hosting, podrška za 5. Moja preporuka svima !

 • Branko Bralićwww.fotohr.com

  Jako sam zadovoljan otkada sam počeo koristiti vaše usluge. Jednostavno nemam nikakvih primjedbi. Sve se radi do kraja profesionalno i odgovorno.

 • Ažurnost na nivou, podrška odlična. Jedna od boljih hosting usluga u Hrvatskoj. Profesionalnost na nivou, pristupačnost odlična, samo naprijed.

 • Pa mislim da se nemate u čemu još poboljšati, svoje ste usluge dotjerali do savršenstva. Nikad nisam vidjela da u Hrvatskoj itko radi kao Vi!!!! Kad bi svi u Hrvatskoj radili kao Studio4web, mogli bi biti mala Švicarska!!! Svaka čast!!!

 • Domagoj FrancDomagoj Franc

  Koristio sam puno domaćih i stranih hostinga ali Studio4web je moj omiljeni izbor

 • Jurica Kukovec

  Odlično! Bolji, pristupačniji, pregledniji, hosting i podršku nisam vidio... Samo tako dalje, imate moju punu podršku.

 • Jovica NikšićUdruga e-vinarstvo

  Zadovoljni smo brzinom odgovora na upite i suradnjom kroz ove 4g.

 • Marinko Stanićwww.stanich.net

  Najpovoljnije cijene za stabilnu uslugu.Tehnička podrška brza i efikasna.Preporuke svima!

 • Davor PukljakFrontispis d.o.o.

  Izuzetno sam zadovoljan suradnjom. Svi korisnički upiti rješavaju se brzo i pouzdano.

 • Marko Glavićwww.mag.com.hr

  Već 6 godina, 24sata online, uz Studio4web. Ocjena, izvrstan(5)

 • Zadovoljstvo je raditi sa S4W jer sve eventualne probleme rješavaju u kratkom roku. Podrška je zaista fenomenalna!

 • Iznimno smo zadovoljni uslugom, pouzdanošću i brzinom odgovora od strane korisničke podrške. Svakako preporučujemo!

 • Marino BobetićMarino Bobetić

  U višegodišnjem korištenju usluga Studio4web-a nikad se nisam osjećao uskraćen. Cijene su pristojne i pristupačne, služba za korisnike ljubazna i susretljiva. Nemojte se pokvariti i ostat ćemo skupa još dugo vremena ;)

 • Danijel Vranešićwww.jedanklik.com

  U kratko, vrlo sam zadovoljan s uslugom. Korisnička podrška je odlična i od velike pomoći. Cijene su i više nego prihvatljive. Vrhunska kvaliteta i niska cijena, vrlo sam zadovoljan!

 • Što reći, već godinama sam na Studio4web i moja iskustva su toliko pozitivna da bi svima na svijetu savjetovao S4W. Nikada nikakve greškice, ako se dogodi problem s moje strane stvar se riješi u 2-3 sata, što niti najveće svjetske hosting kompanije nisu u stanju napraviti. Ekipa iz S4W hvala Vam što zbog vas nema straha i brige oko svoji web stranice! Ostanite takvi i dalje!

 • Ena BičanićEna Bičanić

  Odlična, pouzdana, povoljna usluga i solidna podrška. Sve pohvale.

 • Desiree AgićDesiree Agić

  Imam odlično iskustvo s obzirom da je odlična podrška. Uvijek sam dobila brz odgovor kad sam imala pitanje ili problem. Ostanite takvi pa ću i dalje uvijek rado preporučivati Vaše usluge. Najbolje je što onda putem affiliate programa dobijem proviziju!

 • Emil MustaćEmil Mustać

  Nikakvih zamjerki. Sve se jednostavno i lako odradi preko korisnickog sucelja.

 • Sva pohvala na iznimno brzim reakcijama na upite, profesionalizmu, pouzdanosti i odnosu prema korisniku. Premašili ste naša očekivanja. Bravo!

 • Luiza Gortanwww.marcana.info

  Sve što mi treba tu je. Podrška brza i efikasna (što mi je najbitnije). Omjer cijene i kvalitete savršen.

 • Ivica BrajkovićArke orbis j.d.o.o

  Odlični, brzi i pouzdani!

 • Saša PantelićTURBO IT j.d.o.o.

  Najbolje hosting usluge sa povoljnom cijenom na ovim područjima. Podrška je izuzetna i ako tako ostane surađivat ćemo još dugo. Kao i prošle godine predlažem ih za Super brand.

 • Dominik PintarićDOPI DIZAJN j.d.o.o.

  Više od 5 godina surađujemo sa Studio4web-om i pokazali su se kao vodeća hosting tvrtka u Hrvatskoj. Inovativnost, znanje, iskustvo i stručnost su glavne prednosti ove tvrtke. SAMO NAPRIJED!

 • Siniša BralićstroGo ITT d.o.o.

  Više no zadovoljavajuća razina podrške sastoji se od brzine, kvalitete i potpunosti odgovora na sva do sada postavljena pitanja.

 • Marin Begićwww.popularpin.com

  Definitivno najkvalitetniji i najjeftiniji hosting na hrvatskom tržištu. Odličan support i puno dodatnih opcija (35% affiliate, reward points, plaćanje Paypalom). Samo nastavite, svaka čast!

 • Znate onaj osjećaj kada obučete jaknu, hlače ili nešto treće sto niste dugo nosili, gurnete ruku u džep, a kad ono, u džepu 100 kn? Jednak osjećaj se javlja pri poslovanju sa Studio4web-om. Od brzine odgovaranja na upite, ljubaznosti, stručnosti, cijena, širine ponude, dostupnosti servera, brzine servera, .... kod ove hosting tvrtke nema loše strane i veselim se dugogodišnjem poslovanju s njima.

 • Davor ĐurinićDavor Đurinić

  Prezadovoljan sa uslugom. Nemam zamjerke. Samo tako nastavite. LP

 • CloudLinux

 • cPanel

 • WHM

 • Roundcube

 • MySQL

 • PHP

 • phpMyAdmin

 • Apache

 • Nginx

 • Softaculous

Na sve cijene u EUR primjenjuje se fiksni tečaj 7.5345

© Copyright 2006-2022 Studio4web. Sva prava zadržana.